Sis equips de la secció del FC Barcelona de Rugbi participaran en el Torneig Nacional d’Escoles de Rugbi

El torneig es disputarà aquest cap de setmana a Pozuelo de Alarcón, Madrid, on  participaran més de 200 equips

Fins a sis equips de la secció de rugbi del FC Barcelona,  estaran disputant aquest cap de setmana el campionat d’Espanya de Rugbi Base, que es disputa a Pozuelo de Alarcón els pròxims dies 27 i 28 de maig. El torneig, organitzat per la Federació Espanyola de Rugbi, està batent tots els rècord d’inscripció, quasi 3.000 jugadors de 210 equips, i en el qual s’esperen vora els 3.000 espectadors.

El Barça present en tres categories

Pel que fa a la representació blaugrana estarà composta per sis equips en tres categories: dos equips a la sub-12, dos equips a la sub-10 i dos més a la sub-8. Aquests sis equips disputaran un torneig que compta de dues fases. Primerament els equips es distribueixen en 8 grups, de tres equips cada un. Posteriorment es realitzen els encreuaments de la segona fase, depenent de les posicions en la fase de grups: els primers disputen la Copa d’Or, els segons la Copa de Plata i els tercers la Copa de Bronze.

Aquest format està pensat perquè els joves jugadors puguin disputar el màxim nombre de partits, ja que cal recordar que es tracta d’un torneig formatiu.

El baròmetre de l’escola blaugrana

Des de la secció de rugbi es vol destacar la importància de l’aspecte formatiu del torneig. Cal recordar que al llarg de la temporada, aquestes categories no disputen cap competició, ja que el club considera que es tracta d’una etapa formativa.

Tot i així, Jaume Capell, responsable esportiu de l’escola, ha assegurat que “aquest torneig en s serveix com a baròmetre per saber en quin nivell es troben les nostres categories formatives”, “en aquest torneig l’aspecte competitiu sí que importa una mica més, però és evident que el més important és que els jugadors puguin gaudir d’una experiència com aquesta”.

Share

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *