El derbi català obrirà la temporada de rugbi aquest dissabte al Baldiri Aleu

El FC Barcelona jugarà dissabte a les 16:00h, el derbi davant la UE Santboiana amb nou equip renovat

Ahir dimecres 14 de setembre, el primer equip de rugbi del FC Barcelona, va donar el tret de sortida a la temporada amb la presentació de la plantilla  d’aquesta campanya. L’equip constarà amb 41 jugadors, 2 entrenadors –Stacy Duvenage, nou primer entrenador, i Sergi Guerrero- i 4 membres de l’staff.

 

Fotografies Miguel RuízPlantilla del FC Barcelona per la temporada 2016-2017 – Fotografies Miguel Ruíz

Una nova temporada amb l’objectiu de fer un pas endavant

Aquest dissabte a les 16:00 h arrenca la nova temporada de rugbi per al FC Barcelona. Ho farà amb un derbi català que es disputarà al Biladiri Aleu, camp de la UE Santboiana. Un inici de lliga que no pot començar amb més al·licients per als jugadors, per tal de començar amb bon peu la temporada.

Després que l’any passat l’equip acabés en una meritòria setena posició, a tocar dels llocs de playoff, enguany l’equip vol fer un pas endavant i es marca un objectiu diferent del de les últimes temporades. Fins ara l’equip només havia de lluitar per mantenir la categoria, però aquesta campanya Satcy Duvenage, nou entrenador del FC Barcelona, marca els playoff com a objectiu. Això vol dir que l’equip hauria d’acabar entre els sis primers llocs de la classificació al final de temporada. De fet Duvenage va assegurar que tenim un bon equip i cal seguir treballant. El nostre primer objectiu és la permanència però crec que hem de poder lluitar pels playoff”

Per aconseguir-ho, el FC Barcelona comptarà amb homes clau com Pol Pla, Joan Losada (jugadors olímpics), Gorka Echevarría (capità de l’equip), Felipe Martínez, entre d’altres. Losada va assegurar que “dissabte crec que tenim l’oportunitat de donar la sorpresa”

 

Pol Pla i Joan Losada - Fotografies Miguel Ruíz

Pol Pla i Joan Losada – Fotografies Miguel Ruíz

Moviments durant el mercat d’estiu

Tot i la gran plantilla de l’any passat, el club ha optat per reforçar diferents posicions per millorar, encara més, la plantilla. Els moviments van iniciar-se amb els canvis a la banqueta. Després de la marxa de Ricardo Martinena, el club va apostar per dues persones que coneguessin la casa. Per això, es va confiar en Stacy Duvenage (segon entrenador la temporada passada) i en Sergi Guerrero (que serà segon entrenador i jugador).

Staff del FC Barcelona, amb Stacy Duvenage -Fotografies Miguel Ruíz

Staff del FC Barcelona, amb Stacy Duvenage -Fotografies Miguel Ruíz

El Barça ha tancat fins a 5 nous jugadors que ja s’han incorporat amb l’equip: 1 de la lliga espanyola, 2 de la lliga argentina i 2 de França:

  1. Francisco Javier Sanz: és procedent del Santander, equip de la primera divisió espanyola, on va estar 3 anys. Ara arriba per una temporada a l’equip blaugrana, amb opcions de renovar a final de temporada, per reforçar la posició de pilar dret.
  2. Juan Ferreré: argentí procedent d’El SIC, equip de la primera divisió argentina. Jugarà a la posició de 8 (tercera línia)
  3. Rodrigo Tirantí: el segon argentí, procedent de Mendoza i juga a la posició d’1.
  4. Andres Sosa: és talonador, i ha disputat diverses temporades a la segona divisió francesa (Federal 2).
  5. Tomas Farge: de nacionalitat francesa, va jugar a la segona divisió francesa (Federal 2) i posteriorment va ser campió de la lliga mexicana amb el Wallabis RFC.

Francisco Javier Sanz va parlar del seu fitxatge pel Barça: “feia anys que volia venir al Barça. Quan el Paco Peña em va trucar  li vaig dir que sí.”

 

Nous fitxatges del FC Barcelona - Fotografies Miguel Ruíz

Nous fitxatges del FC Barcelona – Fotografies Miguel Ruíz

Treballant per conservar les peces claus

Tot i així, el club també ha volgut treballar perquè diversos jugadors importants de la temporada passada no marxessin. El club era conscient que alguns jugadors després de la seva magnífica temporada, tenien ofertes d’equips professionals. El FC Barcelona, conscient de la importància d’aquests jugadors,  ha volgut fer un esforç per conservar aquests jugadors.

És el cas dels dos jugadors olímpics, Pol Pla i Joan Losada, Noel Marx, i Louis BarBarit

 

 

 

Share

You may also like...