EL BARÇA RUGBY

La secció de rugbi del Futbol Club Barcelona, Barça Rugby, fundada el 21 de setembre del 1924, és una de les més emblemàtiques en la història del rugbi espanyol. Durant els anys 1940 i 1960, l’equip va aconseguir nombrosos títols i es va consolidar com una potència al rugbi nacional, destacant-se pel seu joc i competitivitat.

Actualment, els primers equips sènior masculí i femení competeixen a Divisió d’Honor, la màxima categoria del rugbi a Espanya. A més, el club té altres equips sèniors: un equip masculí sub 23, que competeix a la lliga Sub 23 nacional, a més d’un equip femení i uno masculí, que juguen a la Divisió d’Honor catalana. Competint al més alt nivell, el Futbol Club Barcelona continua demostrant la seva vàlua i esforç a cada partit, mantenint viva la tradició i el llegat dels seus predecessors.

Cal destacar que la secció femenina ha crescut i s’ha enfortit els darrers anys, amb un espectacular assens del primer equip, passant de la Divisió d’Honor catalana a la Divisió d’Honor espanyola (lliga Iberdrola) en només tres anys, contribuint al desenvolupament i popularització del rugbi femení a Catalunya i a tot Espanya.

El Barça Rugby treballa àrduament per promoure els valors de l’esport, com ara el treball en equip, el respecte i la disciplina. Per assegurar un futur prometedor, el club ha implementat un projecte esportiu anomenat “La Masia de Rugby”, desenvolupat conjuntament amb tècnics irlandesos de Munster Rugby. Aquest programa se centra en la formació de joves talents, inculcant-los els principis i les habilitats necessàries des d’edats primerenques.

El Barça Rugby compta amb una estructura sòlida a les seves categories inferiors, que inclou equips juvenils que participen en competicions regionals i nacionals. L’escola de rugbi és també un altre pilar fonamental, on tenim les categories Sub 12, Sub 10, Sub 8 i un grup d’edat preescolar (que a la pràctica no tenen edat mínima per començar, ja que es basa a desenvolupar motricitat i coordinació mitjançant activitats lúdiques).

Al llarg dels anys, la secció de rugbi ha comptat amb el suport d’una afició fidel que encoratja i recolza l’equip en cada matx. Aquest suport és fonamental per mantenir l’esperit i el compromís dels jugadors amb el club i l’esport.

El Rugby Barça compta també amb un grup de veterans i un de veteranes (Les Rauxes). Algunes d’aquestes persones tenen experiència de jugar al rugbi, però moltes no, simplement s’han vinculat perquè els agrada l’activitat esportiva i el bon ambient dels tornejos, viatges i activitats socials. Tots dos grups són molt importants també per a la secció, per tot el suport que li brinden en diversos àmbits i per “tancar el cercle”, en paraules del nostre actual delegat de la secció, Francisco (Pako) Peña.

En resum, la secció de rugbi del Futbol Club Barcelona és un pilar fonamental a la història del rugbi espanyol. Amb una rica tradició d’èxits i una lluita constant per superar adversitats, l’equip continua sent un referent en l’àmbit esportiu, inspirant futures generacions de rugbistes i aficionats a l’esport en general.

Els equips de Barça Rugby s’entrenen als camps següents: camp de rugbi Vall d’Hebron – Teixonera, un camp homologat per a partits de divisió d’honor i competicions internacionals de clubs, es troba al carrer de la Granja Vella, 10, Horta- Guinardó, 08035 Barcelona – Metro Vall d’Hebron (Línies 3 i 5).

Si t’interessa formar part d’algun d’aquests grups del Barça Rugby o teniu un fill o filla o persona coneguda que us interessaria portar perquè conegui l’esport, no dubtis a avisar-nos a través d’aquest enllaç.

Esperem veure’t aviat pels camps de rugbi!