Tomy García: “a la tornada podem guanyar a la UE Santboiana”

El tècnic blaugrana surt content del derbi català tot i la derrota dels blaugranes per un ajustat 32-24. El Barça ha tingut les seves opcions a la segona part, però el factor camp ha acabat decantant el matx.

Sant Boi de Llobregat, 12 de novembre de 2017 – El FC Barcelona segueix confirmant el bon inici de temporada després de plantar cara a la UE Santboiana, tot i acabar perdent per un ajustat 32-24. El tècnic blaugrana, Tomy García, ha assegurat que els locals “han imposat el seu estil de joc i nosaltres no hem estat capaços de contrarestar-ho” però està convençut que “a la tornada podem guanyar a la UE Santboiana”.

Un inici complicat

L’inici de l’encontre no ha estat el millor per als interessos del Barça, que ha vist com al minut 4 de partit els locals es posaven per davant al marcador amb un assaig (5-0).  El matx ha estat molt travat al llarg de tota la primera meitat, un fet que afavoria a la UE Santboiana. Al minut 19 però, el Barça es posava per davant en el marcador gràcies a un assaig de càstig que l’àrbitre ha concedit als blaugranes, ja que la defensa del Sant Boi ha fet caure un mol que avançava des de la línia de 22 fins a la zona de marca sense impediment (5-7).

Tres minuts més tard, un error defensiu ha permès als locals tornar a avançar-se amb un nou assaig que posava el 12-7 en el marcador. Abans del descans, la UE Santboiana tornaria a anotar per deixar el 19-7 a la mitja part.

Amb opcions de guanyar fins el minut 80

La tònica de la segona part ha estat completament diferent. El Barça, que ha agafat aire des de la banqueta, ha portat el ritme del partit amb possessions molt més llargues i amb un joc molt més fluid que no pas el dels primers quaranta minuts.

Tot i que en el minut 44 els locals posaven el 24-7, en el 48 el Barça responia amb un assaig de Lucas Belgrano que posava als blaugranes a només 10 punts. La bona feina dels de Tomy, que han tingut diverses ocasions per plantar la pilota a la zona de marca, ha arribat al minut 56 amb un assaig de Juan Cruz, que posava el Barça a només tres punts (24-21).

La reacció local ha arribat al minut 62, que gràcies a l’empenta des de la graderia, ha pogut tornar a posar els 8 de diferència (29-21). El Barça encara ha tingut opcions per capgirar el marcador, i més després del cop de càstig transformat per Bautista Güemes que posava el 29-24. En l’última acció del partit, els locals han transformat un cop de càstig que deixava el 32-24 definitiu.

Agraïment a Maria Tresa Marlet

Abans de començar el partit, el FC Barcelona ha volgut agrair la tasca de la doctora de la UE Santboiana, Maria Tresa Marlet, que va atendre a Nugo Shengelia quan el jugador del Barça es va lesionar en un partit de pretemporada entre la UE Santboiana i el FC Barcelona.

El mateix jugador així com els directius Jaume Carreter, Coordinador de les seccions amateurs, Santi Torres, Responsable de la secció de Rugbi, i Paco Peña, Delegat de la secció de Rugbi, han fet entrega d’una samarreta a la doctora en agraïment per la feina que va realitzar en aquell partit.