El Barça aconsegueix el cinquè punt de bonificació, després d’haver dominat durant 60 minuts de derbi (33-56)

Els blaugranes han anat per davant en el marcador fins al 67, després d’una primera part on el Barça ha passat per sobre a la UE Santboiana

Imatges Edu Rois

El Barça rebia avui a la UE Santboiana en el partit corresponent a la dotzena jornada de lliga. Els blaugranes han acabat aconseguint el punt de bonificació ofensiva, després que el partit acabés amb el resultat final de 33 a 56.

Domini absolut blaugrana

El FC Barcelona, que des de les últimes jornades ha demostrat una clara millora en el seu joc, avui ha estat superior al seu rival d’avui: la UE Santboiana. Els blaugranes en només 30 minuts de partit ja havien aconseguit el punt de bonificació per haver anotat 4 marques. Uns assaigs que han arribat molt aviat, el primer al minut 3 de partit de la nova incorporació del Barça: Richard Stewrd (7-0). El segon, en el minut 10 de Noel Marx que posava el 14 a 0 en el marcador. El tercer en el 17, de Pol Pla (19-0) i el quart en el minut 28 de Bruno Granell, que posava el 26 a 7, ja que la Santboiana havia anotat el primer assaig uns minuts abans.

El Barça ha estat l’equip que ha volgut jugar a rugbi més descaradament, de fet Sergi Guerrero, jugador i segon entrenador del FC Barcelona, ha destacat que “nosaltres hem volgut jugar descaradament, jugar amples profunds, movent la pilota, però ells han sabut que fer per estar dins del partit”.

Abans del descans, la Santboiana escurçava distàncies amb dues marques, en els minuts 33 i 39, que deixaven el 26 a 21 amb el qual s’arribava al descans.

Una Santboiana amb poc joc però molta efectivitat

A la segona part els de Sant Boi han començat a fer un joc molt més ofensiu. Amb una pressió més alta, i un joc que es basava en el mol, els visitants han anat escurçant distàncies fins a avançar-se en el marcador.

Abans però, la segona meitat ha començat amb un assaig local en el minut 49 que posava el 33-21. Però ha estat a partir del minut 56 quan la Santboiana ha estat capaç de donar-li la volta al partit, sense fer gran cosa. Els assaigs en els minuts: 56,67,73, 75 i 78 han acabat deixant el partit amb el 33-56 definitiu.

El pròxim partit del FC Barcelona serà el cap de setmana del 8 de gener al camp del Silverstrom El Salvador, amb horari i dia per confirmar.

Dos homenatges en un dia de derbi

Abans de començar el partit, tant el FC Barcelona com la UE Santboiana han volgut homenatjar a Alhambra Nieva, àrbitre del partit i que recentment ha estat seleccionada com a millor àrbitre del món. Enguany, la granadina va xiular la final olímpica en els Jocs de Río. Els dos equips li han fet entrega d’una samarreta de joc.

D’altra banda, al descans el FC Barcelona també ha volgut tenir un record per a la família de Ramón Rabassa, exjugador del FC Barcelona i mític jugador del rugbi català i espanyol. Avui e FC Barcelona ha fet entrega d’una samarreta de joc a Montserrat Rabassa, filla de Ramón Rabassa i Agnès del Campo (qui malauradament va morir fa uns mesos).