El camp del FC Barcelona acollirà la primera trobada de rugbi femení de la temporada

La trobada està organitzada per la federació catalana de rugbi, conjuntament amb la Federació Espanyola, el Consejo Superior de Deportes i amb col·laboració de la secció de rugbi del Barça.

 

El proper dimecres 12 d’Octubre, de 10:00 a 12:00h, al camp de la Teixonera, el FC Barcelona de rugbi col·laborarà en la celebració de la trobada de rugbi femení en les categories S18, S16 i S14, organitzada per la Federació Catalana, conjuntament amb la Federació Espanyola i el Consejo superior de Deportes.

unnamed-2-600x848

Aprofitant el creixement del rugby femení

Durant la jornada festiva, que es celebrarà al camp de la Teixonera, es realitzaran un conjunt de partits de rugbi-7 a mig camp, entre les diferents jugadores de cada club. Aquesta activitat s’organitza dins del programa del CSD, “Dona i Rugbi” i busca potenciar el rugby femení, que poc a poc va agafant importància a nivell espanyol.

 

De fet, el gran moment que està vivint el rugbi espanyol passa per les mans de les noies. Enguany, las “lleones” –nom amb el qual es coneix la selecció femenina de rugbi- ja van classificar-se per als jocs olímpics de Rio, aconseguint diploma olímpic després de finalitzar en setena posició.

 

Apostant pel rugbi femení

Pel que fa a la secció de rugbi del Fc Barcelona s’està treballant en buscar una manera perquè la secció comptí amb un equip femení de rugbi. Enguany, ja s’ha constituït el primer equip femení mitjançant l’Associació de Veterans de rugbi del FC Barcelona.

 

En paraules d’Helena Sandín, coordinadora de la secció femenina de la AVRFCB, «cal seguir treballant fort per obrir la pràctica del nostre esport a les noies de totes les edats, especialment després de l’altaveu mediàtic que ha suposat la brillant actuació de la selecció espanyola femenina de rugbi-7 en les darreres Olimpíades. Estem en un moment d’auge, i sembla que cada vegada més clubs estan donant protagonisme a les noies; sens dubte, aquest tipus de trobades organitzades per la Federació, són un gran al·licient per a seguir creixent en nombre de jugadores i donar impuls al rugbi femení.”

 

L’Associació de veterans de la secció ha engegat una campanya amb el lema “Fem-ho bé. Fem femení” per tal de recaptar més jugadores per a l’equip de la secció.

 

unknown

Share

You may also like...