El FC Barcelona guanya al Ciencias Fundación Cajasol i fa un pas de gegant per la permanència

Una jugada de Bruno Granell i Joan Losada, ha sentenciat el partit a la segona part. Els catalans es situen amb 24 punts pendents del resultat de la resta de rivals directes.

IMATGE EDU ROIS 5

IMATGE EDU ROIS

El FC Barcelona Rugbi rebia avui al Ciencias Fundación Cajsol, en un partit vital pels dos equips per les aspiracions a la permanència. L’encontra ha acabat amb victòria local per 33 a 20.

Molt de perill, ha faltat un punt de precisió

El primer temps ha estat dominat clarament pels locals, que al minut 14 de partit, ja s’han posat per davant amb un assaig (5-0). Després de la marca, el Barça no ha afluixat i ha continuat creant perill prop de la zona de marca del Ciencias Fundación Cajasol. Tot i que els catalans han disposat de diverses ocasions, ha faltat un punt de precisió en els últims metres.

En els últims 10 minuts de la primera part, el partit ha augmentat la intensitat i després d’una acció amb molta fortuna, el Ciencias s’ha avançat en el marcador (5-7). Un minut més tard, al 37, ha arribat la resposta blaugrana per tornar a posar-se per davant en el marcador (10-7).

En l’última acció del primer temps els visitants empatarien amb un cop de càstig que ha deixat el marcador 10-10.

Aprofitant les ocasions

En el segon temps, els catalans han sortit amb les idees molt clares. Després de les dues marques del primer temps, el Barça només necessitava dues marques per aconseguir la bonificació ofensiva. En només 15 minuts de segona part, els catalans ja sabien que aquesta jornada puntuarien.

Primer ha estat Noel Marx qui posava el 15 a 10 i quatre minuts més tard, Bruno Granell aconseguia trencar la defensa andalusa per posar el 20 a 10.

Amb aquest marcador, l’objectiu ha passat a ser que els visitants no sumessin la bonificació defensiva (s’aconsegueix el punt, si es perd de 7 punts o menys). El Ciencias però, ha estat capaç d’escurçar distàncies amb un assaig que posava el 20 a 17.

Després de la marca, els dos equips han volgut assegurar i sempre que han tingut oportunitat han buscat el xut a pals, primer el Barça (23-17), els visitants han escurçat distàncies (23-20) i posteriorment els locals tornaven a posar els 6 de diferència (26-20).

L’equip local ha volgut sentenciar el partit el més aviat possible i ha estat llavors quan ha arribat una genialitat de Bruno Granell i Joan Losada, que ha acabat amb la marca de Losada que posava els 13 de diferència (33-20).

Cinc punts que donen aire

El Barça es situa ara amb 24 punts, per davant del Ciencias Fundación Cajasol  que es queda amb 18 punts en posició de descens directe.

El Barça haurà d’esperar al resultat del partit entre el Getxo Artea Rt i l’Hernani CRE per saber si dormirà fora del descens.

A falta de tres jornades, el Barça es jugarà la permanència la pròxima jornada a casa de l’Hernani CRE.