El Barça es marca com a objectiu la salvació després de la derrota davant de l’Ampo Ordizia (17-24)

Tot i que l’equip no renuncia al play off, vol anar pas a pas, i prioritzar la permanència abans de pensar en posicions més altes

Imatges Edu Rois

El FC Barcelona ha fregat avui la victòria davant de l’Ampo Ordizia en un partit que ha acabat deixant un punt de bonificació defensiva a la Taixonera (17-24). Els blaugranes han tingut opcions per endur-se el partit, però la sort ha estat del cantó dels bascos.

Una victòria que podria haver estat del Barça

El partit d’avui entre el FC Barcelona i l’Ampo Ordizia ha estat marcat per la igualtat en tot moment. Només els cops de càstig han acabat decantant la balança a favor dels visitants. El Barça ha començat el partit molt fort: amb un joc molt dinàmic, i amb una clara superioritat en les meles, els de Stacy Duvenage han tingut opcions per posar-se per davant.

I tot i que en el minut 11 de partit el Barça anava 0-10 per darrere en el marcador  (després d’un cop de càstig i un assaig), els catalans han seguit plantant cara als d’Ordizia i han disposat de diverses ocasions per escurçar la diferència. No ha estat fins el minut 30 de la primera meitat, quan Bruno Granell anotava una marca que deixava el 7-10 al descans.

IMATGES EDU ROIS

A la segona meitat, els visitants només s’han acostat a la zona de marca del Barça en la primera acció després de la represa, quan una acció amb una mica de fortuna per l’Ampo Ordizia, ha acabat amb una marca per als bascos (7-15). A partir del minut 20 de la segona, han arribat els millors minuts dels locals, el que ha fet que l’Ampo Ordizia busqués assegurar el patit. Ha estat per aquest motiu que els bascos han optat per xutar a pals sempre que han pogut (minuts 50, 61 i 77).

En el minut 72, arribava la segona marca blaugrana, a mans d’un dels fitxatges del Barça: Francis Suliano Auwerda, el que ha permès al Barça sumar un punt de bonificació defensiva (17-24).

IMATGES EDU ROIS 2

Objectiu la permanència

Tot i el punt de bonificació que ha sumat el Barça, els blaugranes es situen en onzena posició, només a un punt de la permanència. L’Hernani CRE, equip que marca la salvació, suma 15 punts (amb un partit pendent davant del Bizkaia Gernika), i novè és el Ciencias Fundación Cajasol, amb 16 punts.

L’entrenador del Barça, Stacy Duvenage, ha assegurat després del partit que “la situació no és crítica, la part baixa de la classificació està molt apretada. Som conscients que cal canviar la dinàmica, però sabem que estem jugant bé”.

Pel que fa a les posicions de play off, Duvenage ha assegurat que “ara mateix no pensem en el play off, no hi renunciem, però ara per ara toca pensar en els nostres rivals directes: l’Hernani CRE i el Ciencias Fundación Cajasol. Si a final de temporada els resultats ens afavoreixen i podem lluitar per intentar colar-nos, l’equip lluitarà per aconseguir-ho, però primer cal aconseguir la permanència”.

IMATGES EDU ROIS 1

Duvenage també ha destacat, que dels 3 enfrontaments directes que li resten a l’equip (Ciencias, Hernani i Getxo), 2 es disputaran a la Taixonera el que pot beneficiar a l’equip si. “És evident que això és un aspecte a tenir en compte, l’equip necessita el suport de la nostra afició”. El partit a casa, davant del Getxo Artea RT serà la jornada número 16. La jornada 19 el Ciencias visita al Barça i en la 20, el Barça viatjarà a Hernani.

La setmana vinent el Barça visitarà el líder de la classificació, el Sanitas Alcobendas Rugby.