Un Barça de matrícula compleix davant del Getxo, suma la bonificació ofensiva i es situa novè a la classificació

Els blaugranes han anotat cinc marques i han superat al Getxo per 31-27, després que els visitants hagin maquillat el marcador al final del partit

IMATGES EDU ROIS

El FC Barcelona ha sumat avui una important victòria a casa davant del Getxo Artea RT, després d’haver guanyat per 31 a 27. Els catalans, que han sumat la bonificació ofensiva després d’haver anotat 5 marques, es situen novens 4 punts per sobre del descens.

Superioritat blaugrana durant 80 minuts

El Barça ha sortit avui al partit molt concentrat conscient de la importància de l’encontra. Els de Stacy Duvenage han anotat la primera marca al primer minut de partit, a mans d’Iván Gurriere. Al minut 9 els visitants empatarien el partit (5-5), però cinc minuts més tard, Felipe Martínez tornava a posar  una marca de diferència després d’anotar el segon assaig blaugrana.

Un cop més, els visitants empatarien (10-10), en el que estava sent un partit d’anades i tornades. Només dos minuts més tard, al minut 22, Delfin Cambiaso anotava el tercer assaig català (17-10) que es quedava a només una marca de la bonificació. Abans del descans, el Getxo escurçava distàncies amb un cop de càstig que deixava el marcador 17 a 13 amb el qual s’arribava al descans.

El Barça seguia sent molt superior, però l’equip volia més per sumar la bonificació i intentar que els seus rivals no poguessin sumar cap punt.

A la segona part, el Barça va seguir amb la directa posada, i sis minuts després de la represa, Pol Pla anotava el quart assaig (24-13), el que assegurava la bonificació als locals. Abans d’acabar el partit, el Barça encara tornaria a anotar amb una marca de Francisco Luis Montes (31-13).

Amb la feina feta, els visitants van poder maquillar el marcador i deixar el definitiu 31-27.

El Barça es situa novè, lluny del descens

Amb la victòria i la bonificació, els de Stacy Duvenage han sumat 5 punts vitals per la permanència. Els catalans es situen ara novens amb 19 punts.

A més a més, amb els resultats dels equips directes, el Barça s’ha vist beneficiat, ja que en una jornada ha superat a 2 rivals i ha deixat al tercer enfonsat a la classificació. Per sota, el Barça té al Ciencias Fundación Cajasol, amb 16 punts. En zona de play off descens, es troba l’Hernani CRE, amb 15 i últim es situa el Getxo Artea (que ha sumat dos punts aquesta jornada) amb 14 punts.

La pròxima jornada, el Barça visitarà el camp del Senor Independiente Rugby, sisè a la classificació.