El FC Barcelona aconsegueix la permanència i la pròxima temporada tornarà a jugar a la Divisió d’Honor de Rugbi

Tot i la derrota dels catalans al camp del Bizkaia Gernika per 40 a 28, la derrota del Getxo Artea al Baldiri Aleu permet al Barça ,amtenir-se en la desena posició i confirmar la salvació de manera directa

El FC Barcelona ha visitat avui al Bizkaia Gernika en l’últim partit de la lliga, el qual havia de decidir quins equips baixaven la categoria. El partit del FC Barcelona ha acabat amb victòria local per 40 a 28, però la derrota del Getxo Artea davant la Santboiana permet al Barça mantenir la categoria.

El Barça depenia d’ell mateix

El FC Barcelona arribava avui a Gernika que depenia d’ell mateix per aconseguir la permanència. Una victòria o un empat li donava matemàticament la permanència. Ha estat per això que els blaugranes han sortit al camp amb un extra de motivació, i l’equip ha estat prudent sempre buscant mantenir-se dins del partit.

Els primers en anotar han estat els locals amb un assaig que posava el 7 a 0 al marcador, però tres cops de càstig del Barça posava als catalans per davant per primera vegada en el partit (7-9). Abans del descans, els locals han tornat ha anotar una marca que posava el 12-9 amb el qual s’arribava al descans.

A la segona part , el Barça va saber aprofitar la targeta groga que el Gernika va veure, i només un minut més tard de l’exclusió Arribava la marca de Francois Du Toit (19-14). Tres minuts més tard, Pol Pla avançava el Barça a falta de mitja hora de partit (19-21).

Un cop el Gernika ha recuperat el jugador exclòs ha estat quan el s locals han apretat l’accelerador, anotant tres marques que han sentenciat el partit. A tres minuts del final, Noel Marx posava el 40 a 28 final.

La derrota del Getxo dóna la permanència al Barça

Finalment, el FC Barcelona mantindrà la categoria gràcies a la derrota del Getxo Artea al camp de la UE Santboiana. Aquesta derrota permet als blaugranes mantenir-se en la desena posició, una plaça que els catalans van aconseguir gràcies a la victòria davant del Com plutense Cisneros.

El FC Barcelona tanca la temporada amb 29 punts, amb 5 victòries i 9 punts de bonificació (5 d’ofensiu i 4 de defensiu), situat en desena posició el que significa que els blaugranes jkugaran una temporada més a la màxima categoria de rugbi espanyol.