El FC Barcelona cau davant del VRAC Quesos Entrepinares per 5 a 28 en l’últim partit abans de les jornades claus de la primera volta

La setmana vinent el Barça s’enfrontarà al Ciencias Fundación Cajasol i d’aquí a dues jornades davant de l’Hernani CRE

El FC Barcelona ha disputat avui el partit corresponent a la setena jornada de lliga davant del VRAC Quesos  Entrepinares. Un matx que ha acabat amb la victòria visitant per 5 a 28, i que deixa als blaugranes en zona de descens.

Imatges Edu Rois

Un VRAC superior al Barça

El FC Barcelona era conscient en tot moment que el partit d’avui era una oportunitat per seguir treballant i seguir millorant, però que seria molt complicat treure algun punt. Els blaugranes encaraven el partit d’avui com a una oportunitat per millorar aspectes del joc de cara el partit de la setmana vinent davant del Ciencias Fundación Cajasol.

Avui però, el VRAC Quesos Entrepinares ha estat superior als blaugranes al llarg de tot el partit, de fet des de l’inici els visitants han volgut imposar la seva llei, i en el minut 13 de la primera anotaven el primer assaig del partit (0-7).

Al llarg de tota la primera meitat, el Barça no ha estat capaç de mantenir la possessió de l’oval, el que ha permès als de Valladolid dur a terme un atac constant. El perill era notable, i tot i que la defensa blaugrana ha realitzat un gran esforç al llarg de tot el partit, cada vegada que el VRAC entrava a la 22 blaugrana, l’assaig era imminent.

Abans del descans, el VRAC ha anotat el segon i el tercer assaig: en el minut 21 posava el 0 a 14 i 10 minuts abans del descans posava el 0 a 21 amb el qual arribàvem al final dels primers 40 minuts.

El VRAC ha frenat tot intent de reacció

En les últimes jornades, els jugadors del Barça han estat capaços de donar-li la volta a molts partits amb una reacció després del descans. Avui però, els visitants han frenat tot tipus de reacció des de l’inici de la segona meitat.

En el minut 2 de la represa, el VRAC Quesos Entrepinares anotava el seu quart assaig del partit (0-28), un gerro d’aigua freda que ha deixat als blaugranes tocats. Després de l’assaig, el Barça ha vist com els atacs constants del VRAC eren cada cop més perillosos, i que la desfeta podia arribar.

Tot i així, el Barça ha estat capaç d’evitar que el VRAC ampliés la diferència en el marcador, un fet que ha arribat quan els blaugranes han començat a tenir més possessió de l’oval. El resultat d’aquest canvi, ha estat un assaig a 5 minuts del final de Noel Marx que ha posat el 5 a 28 definitiu.

Dues jornades claus per apropar-se a la zona de play off

Després de la derrota el Barça es situa com a cuer amb 5 punts després de 7 jornades. Un resultat que segurament és degut al difícil calendari d’aquest inici de temporada. De fet, el Barça es troba en una situació en la qual depenent del resultat de les pròximes dues jornades podria arribar a situar-se en vuitena posició.

La setmana vinent el FC Barcelona viatjarà a Sevilla per jugar davant del Ciencias Fundación Cajasol, desè a la classificació amb només 2 punts més que el Barça. Per tant una victòria en la pròxima jornada significaria avançar a l’equip sevillà.

A més a més, en la jornada número 9 el Barça rebrà a l’Hernani CRE, que es troba un punt per sobre dels blaugranes, i que per tant una victòria davant d’aquest equip també significaria superar-lo a la classificació.

Més enllà dels partits del Barça, en les pròximes dues jornades els principals rivals dels blaugranes rebran o jugaran al camp dels equips més forts de la competició, un tram que el Barça ja ha superat. És per aquest motiu que ara mateix el Barça té una gran oportunitat, no només per sortir de la zona de descens sinó també acostar-se a les posicions de play off que ara pateix es troben a només 12 punts.