La primera mitja hora del FC Barcelona no és suficient per superar a l’Alcobendas Sanitas Rugby (17-61)

Els blaugranes han estat superior els primers 30 minuts i han estat capaços de posar-se 12-0 després de només 7 minuts de partit. El Barça ja comença a pensar en el partit de la setmana vinent davant d’un rival directe per la permanència i els playoff.

Imatges Edu Rois

La millor mitja hora de tota la temporada fins el moment

Avui els blaugranes han saltat al terreny de joc molt més mentalitzats que els seus rivals, el Sanitas Alcobendas Rugby. Aquest era un partit clau per als catalans que després de 3 jornades encara no havia estat capaç de puntuar. L’equip era conscient de la situació però també sabia que el partit d’avui era davant d’un rival molt superior.

El Barça però ha estat superior al llarg de la mitja hora de partit. De fet, els locals s’han avançat en el marcador i fins i tot han obert una escletxa en el marcador després d’anotar dues marques, en els minuts 5 i 1. Amb el 12-0 en el marcador els blaugranes confiaven no només en la victòria, sinó també en poder sumar el bonus ofensiu (un punt extra per anotar 4 marques).

De fet, Felipe Martínez –jugador del FC Barcelona, ha destacat que “el nostre objectiu és seguir treballant per aconseguir que aquest bon joc –dels primers 30 minuts- es pugui mantenir durant més temps”.

L’entrenador del Barça, Stacy Duvenage, ha assegurat que “l’equip està al límit d’on hem d’estar per poder competir a aquest nivell. Els nois estan treballant bé tenen una molt bona actitud, però una cosa es jugar a rugbi i una altre és jugar a aquest nivell”.

A partir de la mitja hora de partit el FC Barcelona no ha pogut aguantar el ritme tant alt de l’Alcobendas que poc a poc s’ha anat trobant millor en el terreny de joc. En el minut 22 els visitants ja han escurçat diferències amb un assaig que posava el 12-7. En el minu 30 ha arribat la segona marca de l’Alcobendas (12-12). I en els últims instants de la primera meitat els visitants han capgirat el marcador amb dues marques més en els minut 39 (12-19) i 43 (12-26).

Una segona meitat pensant en el cap de setmana vinent

Al llarg de la segona meitat el Barça no ha pogut recuperar el bon joc de l’inici del partit. Els esforços i les diferents lesions que s’han produït han deixat a l’equip de Stacy Duvenage tocat. Tot i així, i mentre el Sanitas Alcobendas Rugby anava ampliant diferències, els blaugranes han intentat recuperar la seva millor versió.

Amb el temps jugant en contra, i amb un marcador ja molt complicat de remuntar el Barça buscava dues marques més per aconseguir el bonus ofensiu i sumar el primer punt de la temporada. Els esforços han donat resultat quan en el minut 72 de partit el Barça anotava el seu tercer assaig del partit. Al final els catalans s’han quedat a un assaig del bonus i el resultat definitiu ha acabt amb una victòria de l’Alcobendas per 17 a 61.

Torna la lliga del Barça

Després d’aquestes primeres jornades on el Barça s’ha enfrontat a 4 equips molt superior a ells, la setmana vinent el Barça jugarà davant d’un equip clau i on els de Stacy Duvenage tindran una oportunitat d’or per sumar la primera victòria de la temporada.

Duvenage ha assegurat que “serà complicat, partit a fora, al país basc, ells tindran moltes ganes, però són aquests partits els que hem de guanyar”