El FC Barcelona supera al Getxo Artea i aconsegueix la primera victòria de la temporada per 17 a 24

Els catalans s’han imposat amb un assaig en l’últim minut del partit tot i haver estat dominant des del minut 60. Amb la victòria el Barça abandona la zona de descens i comença a escalar posicions cap al playoff

Avui diumenge s’ha disputat el partit corresponent a la cinquena jornada de lliga que enfrontava al Getxo Artea RT i al FC Barcelona, en un partit disputat a la Ciutat Esportiva Municipal de Fadura. El partit ha acabat amb la victòria dels blaugranes per 17 a 24 després d’un assaig in extremis Laurea Moreno.

Només valia guanyar

El FC Barcelona arribava al matx d’avui amb la necessitat de puntuar i amb un objectiu clar: aconseguir la victòria davant d’un rival davant del qual l’equip no podia deixar escapar més punts si vol lluitar pels play off.

El partit ha estat molt igualat, marcat per les dues grans defenses, i en el qual els cops de càstig han estat clau. Els locals han anotat fins a 4 cops de càstig, el que els ha mantingut dins del partit, mentre que el Barça n’ha anotat un –clau per empatar al minut 15 de partit-.

Al minut 6 el Getxo s’avançava amb un cop de càstig (3-0) que Noel Marx ha respost al minut 15 de partit de la mateixa manera: transformant el cop de càstig favorable al FC Barcelona (3-3). Els locals han estat en tot moment molt conservadors, ja que cada cop de càstig que han tingut han optat per intentar el xut a pals. Als minuts 21 i 36 anotaven d’aquesta manera i posaven el 6-3 i 9-3 respectivament.

Amb aquest marcador, el Barça ha posat una marxa més i ha estat a partir de la mitja hora de partit quan els catalans no només han desplegat una gran defensa, sinó que també han començat a crear perill en atac. Al minut 39, Noel Marx, anotava el primer assaig del Barça que avançava als catalans en el marcador (9-10). Amb aquesta marca just abans d’arribar al descans, el Barça ha donat un cop dur als locals que marxaven a la mitja part per darrere al marcador.

Mantenint el bon joc durant la segona part

Un dels problemes en aquest inici de la temporada ha estat que l’equip no era capaç de mantenir el bon joc al llarg dels 80 minuts de partit. Avui els jugadors de Satcy Duvenage, han estat capaços de desplegar un gran joc no només en el primer temps sinó també al llarg dels segons 40 minuts.

Tot i això, petits errors en defensa, han permès als locals avançar-se el marcador mitjançant un nou cop de càstig que posava el 12-10. Però en el minut 58 Toni Murciano ha tornat a avançar als blaugranes amb un nou assaig (12-17), el segon del Barça. A 4 minuts del final, tot i que el Barça ha dut a terme una gran defensa al llarg de tot el partit, el Getxo anotava un assaig que empatava el partit a 17.

El Barça, no ha abaixat els braços i ha suat de valent per intentar aconseguir una victòria que tenia a tocar des del minut 60 de partit. Ha estat en l’última acció del partit quan Laurea Moreno anotava un assaig vital per al Barça que posava el 17-24 definitiu.

Primera victòria de la temporada

Aquesta és la primera victòria de la temporada per als blaugranes, que els fa sortir de la zona de descens. Són els primers 4 punts, i que deixen al Barça en desena posició a 9 punts de les posicions de play off.

La pròxima jornada el Barça rebrà un nou equip clau per poder puntuar: l’Independiente Rugby . Un equip que, suma 14 punts, després de 3 victòries i dos punts de bonus.