El FC Barcelona supera a l’Hernani CRE per 30 a 18 i surt de la zona de descens

Els blaugranes catalans han aconseguit sumar la bonificació ofensiva, tot i haver jugat amb un home menys durant 50 minuts.

Francois Du Toit i Francis Suliano Auwerda s’han estrenat com a jugadors del Barça.

err_3149

Imatges Edu Rois

Aquest diumenge el FC Barcelona rebia a l’Hernani CRE en el partit corresponent a la novena jornada de lliga. El partit, marcat per l’expulsió de Tim Vilaseca en el minut 31 de partit, i l’assaig de Bruno Ponisio que donava la bonificació al Barça,i li treia la defensiva a l’Hernani, ha acabat amb la victòria blaugrana per 30 a 18.

Un Barça molt més potent surt de la zona de descens

El FC Barcelona ha mostrat una nova versió sobre el terreny de joc. Un equip molt més motivat i intens en tots els aspectes del joc ha dominat el partit al llarg dels 80 minuts. Els catalans han estat capaços d’asfixiar als jugadors de l’Hernani que al llarg de molts minuts han necessitat aturar el joc per agafar aire.

El primer assaig del Barça ha arribat a mans de Bruno Granell que posava el 7-0 (amb la transformació de Noel Marx). Dos minuts més tard els visitants escurçaven distàncies amb un cop de càstig (7-3) que ràpidament retornava el Barça (10-3).

En el minut 28 ha arribat el primer assaig visitant, que empatava el partit a 10, tot i la superioritat del Barça en el terreny de joc. L’Hernani, asfixiat pel bon treball en defensa dels blaugranes, només s’ha vist beneficiat amb l’expulsió de Tim Vilaseca en el minut 31 de partit.

Abans del descans l’Hernani anotava un assaig que posava el 10-15 amb el qual s’arribava al descans.

err_3408

Més domini i efectivitat

En la segona meitat, el Barça ha sortit disposat a tornar a recuperar el control del marcador. El Barça ha buscat en tot moment l’assaig, conscient que el punt de bonificació ofensiu era molt important davant d’un rival directe com aquest.

En el minut 43 el Barça es posava a dos amb un cop de càstig (13-15), i 2 minuts més tard arribava el segon assaig català, un cop més de Bruno Granell (20-15). En el minut 50 Joan Losada anotava el tercer assaig del Barça (25-15), però  en el minut 53 l’Hernani CRE escurçava distàncies amb un nou cop de càstig que posava el 25-18.

Quan restaven  30 minuts pel final del partit, el Barça ha optat per bolcar-se a l’atac (amb un home menys des del minut 31, però també al llarg de 10 minuts per la groga a Noel Marx en el minut 62). Una marca del Barça significava sumar un punt de bonificació ofensiva, per haver anotat 4 marques, i treure-li el punt de bonificació a l’Hernani, per perdre de més de 7 punts.

En el minut 76, ha arribat l’assaig de Bruno Ponisio que deixava el 30-18 definitiu.

Fora del descens

Amb aquesta victòria el Barça escala tres posicions i surt del descens després de superar a l’Hernani CRE (per l’average). El Barça ara suma 10 punts després de 9 jornades i es queda a 12 dels play off.

La setmana vinent els catalans visitaran el camp del Complutense Cisneros, cinquè classificat. Stacy Duvenage ha assegurat que “en aquests partits no perdem mai l’esperança, i més ara després d’aquesta victòria tan important”, “les noves incorporacions estan fent que l’equip millori”

Bones sensacions dels nous jugadors

En el partit d’avui han debutat dos nous fitxatges del FC Barcelona, Francois Du Toit i Francis Suliano Auwerda, han estat dos jugadors claus per al desenllaç del partit. Ambdós jugadors han destacat per la seva potencia i la bona entesa dins del terreny de joc amb la resta de l’equip tot i que només han pogut entrenar una setmana amb l’equip.

Francois Du Toit, ha volgut destacar que “els companys m’han acollit molt bé, estic molt content de ser al Barça”, “debutar en un partit tan important com aquest i guanyar ha estat sensacional”.