El Barça s’emporta el derbi català després de més de 30 anys (16-12)

Una segona part impecable de l’equip dirigit per Tomy García i dos drops impressionants de Bautista Guemes sentencien una victòria històrica del Barça

El Barça s’ha emportat el derbi català de rugbi després d’imposar-se en un partit molt ajustat i marcat per la pluja. Finalment els blaugranes han acabat guanyant per 16 a 12, una victòria que trenca amb més de 30 anys de domini de la UE Santboiana. De fet, el Barça no havia guanyat cap derbi oficial des de la seva tornada a la màxima divisió espanyola, tot i que en els darrers enfrontaments els blaugranes ja estaven donant senyals d’avís.

Un matx passat per aigua

La primera part del partit ha començat força trastabellada, amb un joc molt trabat pels cops de càstig dels dos conjunts. El primer en avançar-se en el marcador ha estat la Santboiana que ha aconseguit una marca en el minut 15 de partit (0-7). Passada la primera mitja hora de joc, al minut 37, Bautista Guemes ha anotat els primers punts del Barça amb un cop de càstig que deixava el 3-7 al descans.

A la segona part el Barça ha pogut aprofitar les ocasions de les quals ha disposat. Als 4 minuts del segon temps, Franco Velarde ha fet un assaig després d’una bona jugada col·lectiva. La posterior transformació de Guemes deixava el 10-7 als 45 minuts de joc. Tot i així, la Santboiana ha continuat posant les coses difícils al barça i ha tornat a avançar-se a l’electrònic amb un assaig al minut 48. A partir d’aqui els blaugranes han continuat fent el seu joc i finalment, al minut 67, ha arribat la recompensa amb un drop de Guemes pràcticament sota els pals (13-12). La sentencia ha arribat amb la millor jugada del partit, un drop del 10 del Barça des de quasi mig camp que ha deixat el resultat final de 16-12 i la victòria dels blaugranes.

Una victòria històrica

Amb aquesta victòria el Barça de Tomy García confirma el seu bon joc d’aquesta temporada i ratifica la igualtat entre els dos principals equips catalans de rugbi. Cal recordar que des que els blaugranes van tornar a la Divisió d’Honor de Rugbi la UE Santboiana s’havia emportat tots els derbis oficials, tot i que en els últims enfrontaments el Barça ja va estar a punt de trencar aquesta dinàmica.