El Barça segueix en el bon camí per millorar tot i la derrota davant el Silverstrom el Salvador per 10-36

• 14492530_875801579222270_9099245918257969607_n

Els blaugranes segueixen agafant minuts i adaptant-se a l’estil de joc de Stacy Duvenage i Sergi Guerrero, els nous entrenadors d’aquesta temporada.

Partit davant el Silverstrom el Salvador – Imatges Edu Rois

Aquest diumenge s’ha disputat el partit corresponent a la segona jornada de la Divisió d’Honor de la lliga espanyola de rugbi. El partit que enfrontava al FC Barcelona, i a l’actual campió de la competició –el Silverstrom el Salvador-, ha acabat amb la victòria dels visitants per 10-36.

Conscients de la dificultat del rival

El Barça ha arribat a la Teixonera sent conscient que avui s’enfrontava a un rival molt dur. El Silverstrom el Salvador, l’últim campió de lliga i actual líder de la Divisió d’Honor, volia seguir sumant punts per continuar la seva imbatibilitat en aquesta nova temporada. El partit ha començat amb avantatge per als blaugranes, que en el minut 6 posaven el 3-0 amb un drop de Facundo Abad. Els visitants però, han reaccionat ràpidament i un minut més tard han anotat el primer assaig del partit (3-5).

El Barça seguia donant mostres de millores en el seu joc, però el Salvador seguia un graó per sobre fet que s’ha notat. Al minut 22, els de Valladolid tornaven a anotar amb un assaig transformat que posava el 3-12. El Barça encara creia amb la possibilitat de, com a mínim sumar el punt de bonus defensiu (s’obté en el cas que un equip perdi per 7 o menys punts). Però les possibilitats del Barça, van començar a esvair-se quan a 5 minuts pel descans, el Salvador tornava a notar per posar el 3-19.

En la segona meitat, Felipe Martínez ha anotat l’únic assaig del dels catalans després d’un excel·lent xut, que ell pateix recollia i acabava superant la defensa visitant (10-19). El Salvador ha sentenciat el partit un minut més tard tornant l’assaig dels blaugranes (10-24). Al final del partit els visitants han tornat  a anotar dos assaigs més, al minut 55 (10-29), i al minut 80 que posava el definitiu 10-36.

El Barça, en el bon camí

Tot i la derrota Stacy Duvenage ha volgut felicitar als seus jugadors i ha assegurat que “l’equip està en el bon, pot ser millor? Sí, però estem en bon camí”, “hem de pensar que només el segon partit en el qual estem tots els jugadors junts”.

D’altra banda, l’entrenador del Barça ha assegurat que el partit de la setmana vinent és clau per a les aspiracions de l’equip: “és uns dels equips que tenim marcats per poder sumar punts, aquesta setmana hem d’entrenar forts, correctes i en la mateixa línia”.

Toni Murciano, titular avui en el partit, ha assegurat que l’equip està progressant: “s’han vist detalls una mica millors que l’altre dia contra el Sant Boi, una mica més de seguretat, més conjuntats, ens falta millorar una mica la melé, i també és veritat que sabíem que anàvem davant un os de la lliga ,el campió de copa i de lliga de l’any passat. Intentàvem rascar, potser, una mica més, però traiem coses positives de cara a la setmana que bé que és quan comença la nostra lliga”.

El planter començar a créixer

Avui també cal destacar el paper dels dos jugadors del segon equip que han tingut minuts amb el primer equip. Es tracta de Borja Selva, que ja va debutar la setmana passada davant la Santboiana, i de Francisco Chillida, que debutava amb el primer equip.

Duvenage ha destacat el paper del planter, “són el futur del club, i tant sí l’equip es proclama campió o no, ells són el futur”.

El pròxim partit de l’equip serà el pròxim diumenge 2 d’octubre davant de l’Ampo Ordizia. L’equip s’entrenarà dimarts al Miniestadi a les 20:45.

Borja Selva i Francisco Chillida, debutants avui amb el primer equip - Imatges Edu Rois

Borja Selva i Francisco Chillida, debutants avui amb el primer equip – Imatges Edu Rois